NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 4.965 ευρώ το bonus των υπαλλήλων της Mercedes-Benz

Τα καλά οικονομικά μεγέθη του γερμανικού ομίλου Daimler δεν αντικατοπτρίζονται μόνο στους ισολογισμούς του αλλά και στα πορτοφόλια των υπαλλήλων του!

Όπως προκύπτει από τα λογιστικά αρχεία, τη χρονιά που μας πέρασε η Daimler κατάφερε να σημειώσει άνοδο της τάξης του 0,9% στις πωλήσεις της, διαθέτοντας συνολικά 2.310.185 οχήματα, κάθε είδους. Αυτό, ώθησε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου να πάρει απόφαση να επιβραβεύσει το εργατικό δυναμικό της εταιρίας για το ζήλο και τον επαγγελματισμό που δείχνουν. Συνολικά κάτι περισσότερο από 130.000 υπάλληλοι στη Γερμανία θα λάβουν μαζί με το μισθό του Απριλίου και ένα έξτρα χρηματικό ποσό, σχεδόν 5.000 ευρώ!

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η κίνηση, που χαιρετίζεται από όλους, δεν αποτελεί πρωτοτυπία της εταιρίας, ούτε και κάτι καινούριο. Και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες επιβραβεύουν με χρηματικά ποσά τους υπαλλήλους τους. Η ίδια η Daimler, πέρυσι, είχε δώσει το ποσό των 5.700 ευρώ ανά άτομο. Και αν για φέτος το bonus είναι μικρότερο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και η κερδοφορία της έπεσε ελαφρά. Ελέω WLTP, νέων προδιαγραφών ρύπων και άλλων θεμάτων, για το 2018 κατάφερε να συγκεντρώσει 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 14,3 δις το 2017.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!