NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition!

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του MX-5 και η Mazda φρόντισε να γιορτάσει με τον κατάλληλο τρόπο την επέτειο αυτή του Miata.

Ήταν αρχές του 1989 όταν η Ιαπωνική εταιρία παρουσίαζε ένα μικρό roadster στην έκθεση αυτοκινήτου του Σικάγο. Αυτό μπορεί να έμοιαζε λιλιπούτειο μπροστά στη λογική του big is beautiful των Αμερικανών, σύντομα όμως ξεχώρισε, έλαμψε και άνοιξε το δρόμο για μία δεύτερη νιότη σε μία ολόκληρη κατηγορία αυτοκινήτων. 30 χρόνια μετά, η Mazda επιλέγει την ίδια πάλι έκθεση για να παρουσιάσει μία ειδική, επετειακή έκδοση του δημοφιλούς της μοντέλου.

Το MX-5 30th Anniversary Edition πρόκειται να παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, μόλις 3.000, τα οποία και θα διατεθούν σε όλες τις αγορές του πλανήτη. Αυτά θα φέρουν τόσο την κλασική, υφασμάτινη οροφή, όσο και την RF αναδιπλούμενη hard-top οροφή. Το επετειακό MX-5 είναι βαμμένο σε ένα εντυπωσιακό, Racing Orange χρωματισμό, με λεπτομέρειες τις μαύρες, σφυρήλατες ζάντες και τις -αντίστοιχα πορτοκαλί- δαγκάνες της Brembo.

Ο κινητήρας θα είναι ο γνωστός δίλιτρος των 181 ίππων, αν και ειδικά για την αγορά της Ιαπωνίας θα διατίθεται με σύνολο 1.5 λίτρων. Η κίνηση θα μεταδίδεται -που αλλού- στον πίσω άξονα, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Για όσους, ωστόσο, επιθυμούν, διατίθεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο. Οι αναρτήσεις θα διαθέτουν αμορτισέρ της Bilstein, ενώ στα καλούδια που έχουν προβλεφθεί ειδικά για την περίσταση περιλαμβάνονται επίσης καθίσματα της Recaro και ηχοσύστημα της Bose, με 9 ηχεία.

Ενημερωτικά, στα 30 χρόνια της παρουσίας του, το Miata έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 1 εκ. οχήματα. Όσο για το λόγο που το έκανε τόσο δημοφιλές, αυτοί που είχαν τη χαρά να κάτσουν, έστω και μία φορά, πίσω από το τιμόνι του, ξέρουν… Χρόνια πολλά Miata!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!