NEA

Το Cupra Formentor είναι plug-in υβριδικό

Στην Γενεύη το σπορ σήμα της Seat θα φυσήξει το πρώτο του κεράκι παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο coupe-crossover…

Το Formentor μπορεί να παρουσιαστεί ως concept στην ελβετική έκθεση αλλά θα έχει ελάχιστες διαφορές από το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Ουσιαστικά αυτό θα είναι το δεύτερο Cupra και πέρα από την πολύ όμορφη σχεδίαση του αμαξώματος, οι Ισπανοί κάνουν λόγο για έναν αποδοτικό κινητήρα βενζίνης που θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα για συνδυασμένη ισχύ στα 245 άλογα.

Θα υπάρχει δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για έως 50 χιλιόμετρα ενώ την μετάδοση θα αναλαμβάνει κιβώτιο DSG. Πέρα από το φειδωλό δελτίο Τύπου, αυτό που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι πως πιθανότατα θα υπάρχει ένας έξτρα ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα και ως μέρος της PHEV διάταξης.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ψηφιακές οθόνες (στον πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα), όταν ο κλασικός επιλογέας κίνησης έχει αντικατασταθεί από έναν διακόπτη.

Μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες δεν χωρά αμφιβολία πως το Formentor είναι ένα πολύ όμορφο σπορ crossover. Δανείζεται την μάσκα του Tarraco, έχει έντονη κλίση οροφής προς τα πίσω, οι ώμοι στις τελευταίες κολόνες με το έντονο ανάγλυφο δίνουν ένα συμπαγές στιλ και το πακέτο συμπληρώνουν οι διπλές απολήξεις. 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.