NEA

To Polestar 2 θα στοιχίζει κάτω από τις 40.000€ και στοχεύει στο Tesla Model 3

Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της εταιρίας που έχει 408 άλογα και 500+ χιλιόμετρα αυτονομίας!

Στόχος της Polestar και συγκεκριμένα του δεύτερου μοντέλου της είναι να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο από το Tesla Model 3. Και όπως δείχνουν τα πράγματα έχει όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει. Καταρχήν βασίζεται στο πλαίσιο CMA που χρησιμοποιείται και το XC40 με το σύστημα πρόωσης να περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Κάτι που συμβάλλει στην μεγαλύτερη δυσκαμψία του πλαισίου και παράλληλα στην μείωση του θορύβου κατά 3,7 dB.

Η συνδυασμένη ισχύς είναι στα 408 άλογα και στα 600 Nm με την Polestar να ανακοινώνει λιγότερα από 5,0 δευτερόλεπτα για την διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα. Το ενδιαφέρον είναι πως η ομολογουμένως μεγάλη αυτονομία των 500 χιλιομέτρων (κατά τον κύκλο WLTP) προκύπτει από μία μεγάλη σε ενεργειακό περιεχόμενο μπαταρία που φτάνει τις 78 kWh!

To μήκους του ενδιαφέροντος αμαξώματος φτάνει τα 4,607 μέτρα, το πλάτος τα 1,80 μέτρα, το ύψος τα 1,478, ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2,735. Στο εσωτερικό, με τις δύο οθόνες 11,0 ιντσών, ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία της πλατφόρμας Android Auto που λειτουργεί χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία smartphone.

Στη Γερμανία το Polestar 2 θα 39.900€, ενώ για το λανσάρισμα θα υπάρχει και Launch Version που θα κοστολογείται 59.900 ευρώ. Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020 και μέχρι το 2022 το ηλεκτροϋβριδικό σήμα της Volvo σκοπεύει να παρουσιάσει ακόμη τέσσερα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!