NEA

Ποιος θα αποκτήσει αυτές τις τέσσερις μοναδικές αγωνιστικές Lancia;

Αν και στις μέρες μας η Lancia ουσιαστικά έχει πάψει να υπάρχει, ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι υπήρξε η εταιρία που έχει συνδέσει όσο λίγες ακόμα το όνομά της με τους αγώνες ράλι. Και με κάποια εξαιρετικά αυτοκίνητα που έχουν αφήσει εποχή.

Τέσσερα από αυτά τα ιστορικά κομμάτια θα βρεθούν σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s τον Απρίλιο στο Essen της Γερμανίας. Η πρώτη είναι μία Delta S4 του 1985. Έχει κατασκευαστεί σε μόλις 200 κομμάτια και κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 λίτρων που απέδιδε κάπου 500 άλογα. Η συγκεκριμένη έχει μόλις 2.196 χιλιόμετρα στο οδόμετρο και η τιμή της αναμένεται να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η δεύτερη είναι μία Stratos του 1975, με το αμάξωμά της βαμμένο σε ένα πολύ όμορφο ανοιχτό μπλε. Είναι μία από τις 492 που κατασκευάστηκαν εκείνη την εποχή, και παραμένει σε τέλεια κατάσταση, χωρίς την παραμικρή φθορά. Η τιμή της αναμένεται να φθάσει στα 500.000 ευρώ, αριθμός φυσιολογικός για μία Stratos σε τόσο άψογη κατάσταση.

Η τρίτη Lancia που θα βγει στην συγκεκριμένη δημοπρασία είναι μία 037 του 1982. Στο οδόμετρό της γράφει μόλις 3.500 χλμ. και ουσιαστικά δείχνει σαν να μην έχει περάσει ούτε μία ημέρα από την ώρα που βγήκε από το εργοστάσιο. Μάλιστα λέγεται ότι είναι ίσως το καλύτερο δείγμα της 037 που υπάρχει στον κόσμο, και αυτό ανεβάζει την τιμή της στα 400.000 ευρώ.

Η τέταρτη της παρέας είναι μία Fulvia Rallye 1.6 HF του 1970, σε ένα πολύ όμορφο κόκκινο χρώμα. Σύμφωνα με την RM Sotheby’s δεν έχει ανακατασκευασθεί ποτέ, και μέχρι σήμερα είχε μόλις 4 ιδιοκτήτες. Παρήχθησαν 1.258 κομμάτια και όπως αναφέρεται η συγκεκριμένη, με τιμή που μπορεί και να ξεπεράσει τα 70.000 ευρώ είναι έτοιμη να ικανοποιήσει το νέο ιδιοκτήτη της τρέχοντας σε ιστορικά ράλι.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!