NEA

Μόνο ένα μονοθέσιο μπορεί να προσπεράσει την McLaren Senna GTR!

Βασίζεται στην απλή Senna, έχει προδιαγραφές μόνο για την πίστα, θα παραχθεί σε μόλις 75 μονάδες με την καθεμία να κοστίζει περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ!

Φυσικά όλες οι Senna GTR έχουν ήδη πωληθεί με την McLaren να κοκορεύεται πως το μόνο που μπορεί να προσπεράσει το hypercar της είναι ένα μονοθέσιο της Formula 1. Ως εξέλιξη της Senna η GTR εφοδιάζεται με μία αναβαθμισμένη εκδοχή του twin turbo V8 κινητήρα που για την περίσταση αποδίδει 825 άλογα και 800 Nm ροπής.

Τα επιπλέον 25 άλογα (σε σχέση με την απλή Senna) προέρχονται από τη νέα χαρτογράφηση του μοτέρ, τη νέα εξαγωγή, την αφαίρεση του δεύτερου καταλύτη και άλλες βελτιώσεις. Πάντως, δεν είναι αυτό που την κάνει τόσο γρήγορη αλλά το πιο επιθετικό set-up με πιστάδικη ρύθμιση ανάρτησης και νέα αεροδυναμική (η πίσω φτερούγα μιλά από μόνη της). Η οποία και εδώ στο μέγιστο της ξεπερνά τον ένα τόνο σε downforce (στα 250 χλμ./ώρα) αλλά το φορτίο αυτό εμφανίζεται 15% σε χαμηλότερες ταχύτητες.

Κατά τα υπόλοιπα η ισχύς περνά τους πίσω τροχούς μέσω του διπλόδισκου κιβωτίου SSD, ενώ υπάρχουν τρία προγράμματα λειτουργίας (Wet, Track και Race). Με ακόμη περισσότερο κάρμπον και συνθετικά υλικά το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 1.188 κιλά με κατανομή 694 άλογα στο τόνο (η καλύτερη αναλογία που έχει υπάρξει σε μοντέλο της McLaren).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!