NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα γενιά diesel θα παρουσιάσει η Volvo

Μέσα στο καλοκαίρι οι Σουηδοί θα παρουσιάσουν τους αναβαθμισμένους πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι θα είναι και οι τελευταίοι που θα δούμε σε μοντέλα Volvo.

Παρόλο που η Volvo έχει εδώ και καιρό προαναγγείλει τον εξηλεκτρισμό όλης της γκάμας της αυτό δεν θα γίνει από την μία ημερά στην άλλη, αλλά σταδιακά. Έτσι και με τους diesel. Θα ήταν αδύνατο να τους κόψει μαχαίρι με μία τόσο μεγάλη γκάμα σε SUV, έστω και αν κάποιο βιάστηκαν να τους πεθάνουν.

«Θα λανσάρουμε τη νέα γενιά diesel τον Ιούνιο. Λογικά θα κρατήσουν για 3-4 χρόνια. Ίσως σε 5-6 χρόνια να μην προσφέρουμε καθόλου diesel εκδόσεις. Το diesel παραμένει σημαντικό για την Volvo παρόλο που δεν θα συνεχίσουμε την εξέλιξη του» είπε στο βρετανικό Autocar ο Lex Kerssemakers, το αφεντικό της Volvo Europe.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η Volvo ήδη διαθέτει μοντέλο δίχως καμία diesel έκδοση και αυτό είναι το νέο S60 (το V60 πάντως έχει). Η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και στη νέα γενιά XC90 που θα παρουσιαστεί σε 3-4 χρόνια. Του χρόνου αναμένεται να δούμε ηλεκτρική έκδοση του XC40 ενώ ήδη έχει παρουσιαστεί η PHEV. Όσο για τον αντικαταστάτη του V40 μπορεί να ανατρέξετε στο σχετικό μας άρθρο.

Volvo XC90 PowerPulse Cutaway

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!