NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Αντικλεπτικό της Toyota θα ψεκάζει δακρυγόνο!

Η ιαπωνική εταιρία πατεντάρισε μία ασυνήθιστη μέθοδο για να αποτρέψει τους κλέφτες να βολευτούν στο εσωτερικού ενός Toyota.

Η ιδέα είναι η εξής απλή. Σε πολλά νέα μοντέλα στο σύστημα εξαερισμού υπάρχει ένα φιαλίδιο με ψεκαζόμενο άρωμα ώστε να δημιουργείται μία όμορφη ατμόσφαιρα. Η Toyota πήγε την ιδέα αυτή ένα βήμα παραπέρα και πατεντάρισε ένα σύστημα το οποίο όταν αντιληφθεί ότι υπάρχει κακόβουλη προσπάθεια τότε ψεκάζει δακρυγόνο για να τον απομακρύνει.

Φυσικά το σύστημα αυτό αποτελεί μια απλή πατέντα και είναι αμφίβολο αν θα μπει ποτέ στην παραγωγή αφού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην αναγνωριστεί κλέφτης και να γίνει λάθος… ψεκασμός. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες ώστε το σύστημα να απενεργοποιείται σε περίπτωση ατυχήματος.

Πάντως, κάτι μου λέει πως όσο «επιθετικό» και αν είναι ακούγεται αυτό το αντικλεπτικό πολλοί παθόντες θα έλπιζαν να το είχαν στο αυτοκίνητο τους…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!