NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυτό το Toyota θα πάει στο φεγγάρι [vid]

Πρόκειται για ένα rover όχημα που αν όλα πάνε καλά θα καταφέρει να κυλήσει στην επιφάνεια της σελήνης μέσα στην δεκαετία του 2030.

Πρόσφατα η ιαπωνική αεροδιαστημική υπηρεσία JAXA ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Toyota για την εξέλιξη και την κατασκευή ενός οχήματος rover που θα φέρει εις πέρας μια επανδρωμένη αποστολή. Το εξάτροχο ηλεκτρικό όχημα που βλέπετε εξοπλίζεται με κυψέλες υδρογόνου και ηλιακά πάνελ και θα μπορεί να διανύσει πάνω από 10.000 χιλιόμετρα.

Το μήκος του φτάνει τα 6 μέτρα, το πλάτος τα 5,2, το ύψος τα 3,8 όταν στο εσωτερικό των 13 κυβικών μέτρων μπορούν να φιλοξενηθούν 2 κοσμοναύτες ή σε επείγουσες καταστάσεις 4 με δυνατότητα αφαίρεσης της στολής τους. Σύμφωνα με το πρόεδρο της JAXA, τον Koichi Wakata, η υπηρεσία του σκοπεύει να εκτοξεύσει δοκιμαστικά το rover στο διάστημα το 2029.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!