NEA

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να σώσει τα Audi TT και R8;

Το μέλλον για τα σπορ μοντέλα προβλέπεται άδηλο και ήδη για τα για τα Audi TT και R8 έχουν εκφραστεί υπόνοιες ότι δεν θα συνεχίσουν σε επόμενη γενιά.

Στην ετήσια συνάντηση της Audi, όπου ανακοινώθηκαν τα σχέδια της εταιρίας για το 2019, ο υπεύθυνος τεχνικής εξέλιξης της εταιρίας Hans-Joachim Rothenpieler, παραδέχθηκε ότι κάποιοι μέσα στην Audi θέλουν να σταματήσουν την παραγωγή του TT, όμως ο ίδιος αλλά και αρκετοί ακόμα στο ΔΣ παλεύουν για να το κρατήσουν ζωντανό.

Όπως υποστήριξε θα προσπαθήσει να πείσει τους υψηλά ιστάμενους στην εταιρία να διατηρήσουν το ΤΤ στην παραγωγή, αλλά σε μία “ηλεκτρική” εκδοχή. Το ίδιο θα γίνει και για το R8 σε μια προσπάθεια να  κρατήσουν το κορυφαίο μοντέλο της Audi εν ζωή. Πάντως ο CEO της εταιρίας Bram Schot έχει ξεκαθαρίσει ότι τα δύο αυτά μοντέλα θα πρέπει να γίνουν κερδοφόρα έτσι ώστε να μπορέσουν να επιζήσουν, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Και τα δύο μοντέλα πέρασαν πρόσφατα από ένα facelift πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μπροστά τους τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια στην αγορά, μέχρι να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το μέλλον τους πάντως είναι αβέβαιο, και εξαρτάται και από ποια άλλα ηλεκτρικά μοντέλα θα παρουσιάσει η Audi μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, τα οποία θα έχουν σπορ προσανατολισμό και ίσως να επικαλύπτουν την παρουσία των TT και R8. Ίδωμεν.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!