NEA

H νέα Porsche Cayenne Coupe πετά το γάντι στην BMW X6 [vid]

H κουπέ εκδοχή της Cayenne μπαίνει στο παιχνίδι των αντίστοιχων SUV όπως είναι η BMW X6 και η Mercedes GLE Coupe.

Το ατού της κουπέ Cayenne είναι οφθαλμοφανές και εντοπίζεται στην έντονη κλίση της οροφής που τονίζεται και από το στάνταρ σκούρο κρύσταλλο παραπέμποντας σε κλειστή οθόνη smartphone. Στο τελείωμα της υπάρχει μια μικρή πτέρυγα όταν χαμηλότερα η ενεργητική ανασηκώνεται έως 13,5 εκατοστά και σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 90 χλμ./ώρα.

Το παρμπρίζ έχει και αυτό μία πιο έντονη κλίση όταν οι επανασχεδιασμένες πόρτες και προφυλακτήρες προσθέτουν 18 χιλιοστά στο πλάτος του αυτοκινήτου δημιουργώντας μια εντυπωσιακή άποψη.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη με τα εμπρός καθίσματα να έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα. Οι πίσω θέσεις βρίσκονται 30 χλστ. χαμηλότερα λόγω της κλίσης της οροφής και είναι στάνταρ ανεξάρτητες (η πενταθέσια έκδοση είναι προαιρετική). Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 625 λίτρα στην απλή Cayenne και από τα 600 λίτρα στην Cayenne Turbo.

Μέχρι να ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις η Cayenne Coupe θα προσφέρεται στην V6 3.0 υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 340 ίππων με 0-100 σε 6,0’’ και τελική στα 243 χλμ./ώρα. Η ισχυρότερη V8 4.0 biturbo αποδίδει 550 άλογα και ολοκληρώνει το 0-100 σε 3,9’’ με τελική στα 286 χλμ./ώρα. Στη Γερμανία η V6 Cayenne Coupe ξεκινά από 83.711€ (+8.883€ σε σχέση με την απλή Cayenne) και από 146.662 η V8.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!