NEA

Επίσημο: H Daimler πούλησε την Smart στην Geely

O κινεζικός όμιλος αποκτά το 50% της Smart που στο εξής θα έχει πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

Όπως γράφαμε χτες οι πληροφορίες μας επαληθεύτηκαν και η Daimler συμφώνησε για το 50% της πώλησης της Smart. Η Geely θα ξεκινήσει στα επόμενα χρόνια να κατασκευάζει νέα ηλεκτρικά Smart για την Κίνα και από το 2022 και για την παγκόσμια αγορά.

Ενδεχομένως αυτό να σημάνει και το τέλος της συνεργασίας με τη Renault, αν και ο Dieter Zetche ανέφερε πως θα παράγεται ξεχωριστά ένα κόμπακτ ηλεκτρικό μοντέλο στο Hambach της Γαλλίας (στο γνωστό smartville, στη Λωρραίνη). Περισσότερες λεπτομέρειες για το deal θα γίνουν γνωστές προσεχώς.

Με αυτή την κίνηση η Geely, στην οποία ανήκει η Volvo και η Lotus, μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Πέρυσι η Geely είχε αποκτήσει το 10% των μετοχών της Daimler επενδύοντας 9 δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει ο μεγαλομέτοχος του γερμανικού ομίλου.

Η Smart σημειώνει συνεχόμενες οικονομικές απώλειες. Πέρυσι είχε πέσει στο -4,6% με 128.802 πωλήσεις συνολικά. Η Smart θα μπορούσε στο μέλλον να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στην Κίνα με μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!