NEA

H Ford αποχωρεί από την Ρωσία

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της εταιρίας στην Ευρώπη και την μείωση του κόστους η Ford θα εγκαταλείψει την ρωσική αγορά.

Η Ford Motors της Ρωσίας και η εταιρία με την οποία συνεργάζονται, η Ford Sollers, θα κλείσουν τα δύο εργοστάσια συναρμολόγησης και ένα για την κατασκευή κινητήρων, ολοκληρώνοντας την παρουσία τους στην αγορά επιβατικών της χώρας και εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στα επαγγελματικά οχήματα.

Στο εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη συναρμολογούνται τα Focus και Mondeo ενώ στο εργοστάσιο Nabezerhyne Chelny κατασκευάζονται τα Fiesta και Ecosport. Η παραγωγή οχημάτων της Ford στην Ρωσία έφθανε τις 30.000 μονάδες και θα σταματήσει στα τέλη του Ιουνίου του 2019.

H Ford αποδέχεται ότι το κλείσιμο των εργοστασίων θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες. Πάντως οι πωλήσεις στην ρωσική αγορά αναμένεται να ανέβουν για φέτος κατά 3,6%, λίγο χαμηλότερα όμως από την άνοδο που είχε το 2018.

Η Ford ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρία που εγκατέστησε γραμμή συναρμολόγησης στην Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη το 2002. Η συνεργασία με την Sollers ξεκίνησε το 2011, με το κάθε μέρος να διατηρεί ένα 50% των μετοχών της κοινής εταιρίας, αν και η Ford ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!