NEA

Το νέο Zoe θα «σημάνει» οκτώ νέα ηλεκτρικά Renault

Η γαλλική εταιρία ετοιμάζεται να παρουσιάσει αυτό το καλοκαίρι τη νέα γενιά του μικρού αλλά δημοφιλέστερου ηλεκτρικού της Ευρώπης.

Το Renault Zoe είναι εδώ και χρόνια το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Σε μερικούς μήνες θα παρουσιαστεί η νέα γενιά που σχεδιαστικά θα αποτελεί μία εξέλιξη του τωρινού μοντέλου. Μεγάλη αλλαγή θα υπάρχει στο εσωτερικό που είχε κατηγορηθεί για μέτρια ποιότητα και θα υιοθετηθούν πολλά στοιχεία από το νέο Clio.

Μία σημαντική είδηση έχει να κάνει με την εμφάνιση μιας νέας πλατφόρμας που θα την δούμε σε όλα τα μικρά και μικρομεσαία ηλεκτρικά των Renault-Nissan-Mitsubishi. Αυτή η πλατφόρμα θα είναι εντελώς νέα και όχι αυτή του Nissan Leaf που στην 2η γενιά αποτελεί μια εξέλιξη της 1ηςς που κυκλοφόρησε πριν από οκτώ χρόνια.

Μέχρι το 2022 η Renault σκοπεύει να λανσάρει 8 νέα ηλεκτρικά μοντέλα και η κορυφαία έκδοση μπαταρίας θα προσφέρει περίπου 400 χιλιόμετρα αυτονομίας. «Πιστεύω πως το ψυχολογικό όριο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τα 300 χιλιόμετρα στον πραγματικό κόσμο» είπε ο Jean-Christophe Kugler, το αφεντικό της Renault Ευρώπης, στο βρετανικό Autocar.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!