NEA

Νέα Audi S6/S7 με κινητήρες diesel!

Για όσους υποστηρίζουν πως τα diesel πέθαναν… H Audi μπαίνει δυναμικά στο τελευταίο προπύργιο των βενζινοκινητήρων, στη σειρά S, με τρεις νέες TDI προτάσεις!

Ο λόγος για τα Audi S6 Sedan, S6 Avant και S7 Sportback. Τρία ολοκαίνουρια σπορ μοντέλα τα οποία φέρουν στα σπλάχνα τους το κλασικό TDI λογότυπο, στη θέση του TFSI. Η αλήθεια είναι ότι μία τέτοια κίνηση φημολογούνταν πολύ καιρό. Χρόνια ολόκληρα, από τις εποχές που τα ντιζελοκίνητα αγωνιστικά της εταιρίας μεσουρανούσαν στο Le Mans. Παρόλα αυτά, έπρεπε να έρθει το 2019 για να γίνει η αποκάλυψη.

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών μοντέλων είναι, όπως προείπαμε, ένας τρίλιτρος, V6 πετρελαιοκινητήρας, με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή και 48-βολτο mild hybrid σύστημα. Στα νούμερα, ο συνδυασμός αυτός αποδίδει 347 ίππους ισχύος και 700 Nm ροπής, τιμές ικανές να απογειώσουν τα τρία αυτά μοντέλα. Παράλληλα, λόγω καυσίμου, παραμένει σαφώς πιο οικονομικό, σε σχέση με ένα αντίστοιχων δυνατοτήτων βενζινοκίνητο σύνολο.

Στην περίπτωση του S6 Sedan, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, σύμφωνα πάντα με τη συμφωνία κυρίων της Γερμανίας, διατηρείται περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η ίδια τελική ισχύει και για τα S6 Avant/ S7 Sportback, εδώ όμως υπολογίστε το 0-100 στα 5,1 δλ. οριακά αυξημένο λόγω του μεγαλύτερου βάρους τους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!