NEA

Corvette, η μέρα της αποκάλυψης πλησιάζει

Όπως προκύπτει από τη φωτογραφία, η νέα Corvette έρχεται στα μέσα Ιουλίου. Και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, φέρνει μαζί της σοβαρές αλλαγές στη φιλοσοφία της.

Καταρχήν να πούμε ότι η ίδια η εταιρία κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της. Περιορίζεται στο να πει πως «αθροίζει όλα όσα έφεραν οι προηγούμενες γενιές μαζί, αλλά στέκεται μόνη σε ένα νέο επίπεδο απόδοσης». Και δεν έχει άδικο, αφού στη βασική της έκδοση, η κεντρομήχανη πλέον Corvette θα εφοδιάζεται με ένα V8 σύνολο, χωρητικότητας 6.2 λίτρων, με ισχύ 500 ίππων. Παλαιότερα μάλιστα είχαμε αναφερθεί στην πατέντα που είχε καταθέσει για το αεριζόμενο παρμπρίζ/ κάλυμμα του κινητήρα.

Η μεταφορά του κινητήρα στο κέντρο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μειώσει λίγο το ρύγχος του, δίνοντας έτσι ένα πιο άγριο και επιθετικό setup. Αντίστοιχα αίσθηση προκαλούν και οι πλευρικοί αεραγωγοί, για την ψύξη του κινητήρα. Στο εσωτερικό το τιμόνι θα είναι δύο ακτίνων, ενώ πίσω του θα ξεπροβάλλει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Όσο για την κεντρική κονσόλα, θα συνεχίζει υπερυψωμένη και ανάμεσα στα καθίσματα, ακολουθώντας τη σύγχρονη σχεδιαστική λογική πολλών supercars.

Τώρα για τους κινητήρες, πέρα από τη βασική έκδοση των 500 ίππων, θα υπάρξουν και άλλες, πιο ειδικές εκδόσεις. Φημολογείται ότι η ισχυρότερη όλων θα αποδίδει 900-1000 ίππους. Μένει, δε, να δούμε τι μέλλει γενέσθαι από άποψης κίνησης για τον μπροστινό άξονα. Θα δούμε μήπως κάποιον ηλεκτροκινητήρα που θα βάλει την Corvette στο σύμπαν των υβριδικών;

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!