NEA

Geometry, η νέα premium EV θυγατρική της Geely

Δείχνοντας εμφανώς τις προθέσεις της, η Geely προχώρησε στη δημιουργία μία νέας φίρμας που θα κατασκευάζει αποκλειστικά premium ηλεκτρικά οχήματα για τις top αγορές του πλανήτη.

Και εάν αυτό σας θυμίζει κάτι από την κίνηση της Volvo με την Polestar, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στη μετοχική σύνθεση των Κινέζων περίοπτη θέση καταλαμβάνει τόσο η Volvo (την οποία έχει αγοράσει το 2011), όσο και η Daimler. Με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό της φίρμας, η νέα εταιρία Geometry θα αναπτύξει 10 νέα μοντέλα, αμιγώς ηλεκτρικά, έως το 2025. Αυτά θα διατίθενται κυρίως στην εγχώρια αγορά της Κίνας αλλά και σε άλλες μεγάλες αγορές.

Το πιο εντυπωσιακό, δε, είναι πως οι ιθύνοντες της Geometry ισχυρίζονται πως ήδη έχουν 26.000 παραγγελίες για το πρώτο τους μοντέλο, που θα ονομάζεται Geometry A και παρουσιάστηκε ταυτόχρονα με την ίδρυση της εταιρίας. Για το συγκεκριμένο, παρότι δεν αναφέρονται ιδιαίτερα στοιχεία, τονίζουν ότι η πιο μεγάλη έκδοσή του θα προσφέρει αυτονομία 500 χλμ.

Επιστρέφοντας στα της εταιρίας, ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του An Conghui, Προέδρου της Zhejiang Geely Holding Group, στα πλαίσια του event για το λανσάρισμα της νέας μάρκας, στη Σιγκαπούρη. «Τα εγκαίνια της Geometry και το πρώτο της προϊόν προωθούν τον στρατηγικό στόχο της Geely να καταστεί μία από τις 10 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο». Και πράγματι, τα νούμερα δείχνουν ενθαρρυντικά. Η αύξηση των πωλήσεων το 2018 ήταν της τάξης του 20%. Τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει σημαντικές συνεργασίες με Γερμανούς κατασκευαστές. Όσο για την ηλεκτροκίνηση, μελέτες αναφέρουν ότι τα επόμενα 5-10 χρόνια συνολικά θα επενδυθούν πάνω από 250 δις ευρώ σε R&D, εκ των οποίων τα μισά στην Κίνα…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!