ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ασφαλής εκκίνηση ντιζελοκινητήρα… με φωτιά στο κρύο! [vid]

Το είδαμε και αυτό… Το youtube πραγματικά κρύβει διάφορα διαμάντια μέσα του. Ο τύπος όμως στο συγκεκριμένο video, πραγματικά ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Για όσους δεν το γνωρίζετε, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ένα συγκεκριμένο θερμοκρασιακό όριο λειτουργίας. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπάρχει περίπτωση το πετρέλαιο να παγώσει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να πάρει μπροστά (εάν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε κάλλιστα να ρωτήσετε περί αυτού, οποιονδήποτε Γερμανό αρματιστή, που βρέθηκε στο ανατολικό μέτωπο το χειμώνα του ’41…).

Προφανώς, τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ηλεκτρικές αντιστάσεις που μπορούν να θερμάνουν τις σωληνώσεις και να εκκινήσει ένας κινητήρας σε κρύο. Εδώ όμως είτε το σύστημα αυτό έχει χαλάσει, είτε κάτι άλλο, πολύ κακό έχει συμβεί. Ο ιδιοκτήτης του Ford Transit αποφάσισε ότι δεν θέλει να χάσει το μεροκάματο, οπότε θεώρησε καλό για να ζεστάνει τον κινητήρα του να βάλει, στην κυριολεξία, μία φωτιά κάτω από αυτό! Το πόσα πράγματα τώρα μπορούν να πάνε στραβά σε μία τέτοια περίπτωση, δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε. Από πλαστικά και άλλα εύφλεκτα μέρη, μέχρι λάδια που μπορεί να υπάρχουν επάνω στο μοτέρ.

Παρόλα αυτά, στο τέλος τα κατάφερε. Έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και παράλληλα έχει και μια ιστορία να διηγηθεί. Από αυτές που μπορεί να διεκδικήσουν το βραβείο του Δαρβίνου…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!