NEA

Η Ford ανακοίνωσε έξυπνα και πιο ασφαλή κλειδιά

Οι κλοπές αυτοκινήτων με αντιγραφή του σήματος των κλειδιών keyless entry αυξάνονται συνεχώς σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Όπως έχουμε γράψει η αναπαραγωγή και αντιγραφή του σήματος που ανταλλάσσει το κλειδί και ειδικότερα τα συστήματα keyless entry θεωρείται μια σχεδόν εύκολη υπόθεση για τους κλέφτες που έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα η Ford εισήγαγε μια πολύ απλή αλλά έξυπνη ιδέα. Όταν ένα κλειδί μείνει ακίνητο για πάνω από 40 δευτερόλεπτα, τότε αυτό πέφτει σε «λήθαργο» και δίχως να εκπέμπει ή να δέχεται κανένα σήμα. Έτσι, μια συσκευή υποκλοπής αδυνατεί να εντοπίσει το κλειδί. Αρχικά αυτή η ιδέα θα εισαχθεί στα κλειδιά των Fiesta και Focus.

«Αυτή είναι μια μεγάλη είδηση ​​για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και την ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Richard Billyeald, επικεφαλής τεχνικός της Thatcham Research. «Υπάρχει μια γνωστή αδυναμία στα συστήματα εισόδου χωρίς κλειδί και είμαστε ικανοποιημένοι που η Ford έδωσε μια απλή και αποτελεσματική απάντηση σε αυτά τα μοντέλα μεγάλης πώλησης. Ελπίζουμε ότι και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα απαντήσουν με παρόμοιο τρόπο».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!