NEA

Ηλεκτρικό Toyota C-HR στην Σαγκάη

H ιαπωνική εταιρία παρουσίασε στην Σαγκάη την EV εκδοχή του C-HR, η οποία θα πωλείται στην Κίνα από το 2020.

Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Κίνα, οι κατασκευαστές πρέπει να λανσάρουν ηλεκτροϋβριδικά ώστε να ανταπεξέλθουν στις νόρμες περί ρύπων. Ειδικά στην Ευρώπη ο στόχος των 95 γρ. CO2/χλμ. θα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το λανσάρισμα ηλεκτρικών μοντέλων, όπως είναι για παράδειγμα το C-HR μηδενικών ρύπων που παρουσιάστηκε στην Σαγκάη.

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που λανσαριστεί εκεί βασισμένο στη πλατφόρμα TNGA (όπως η νέα Corolla, το RAV4 είναι στην GA-K). Η Toyota δεν έχει δώσει στοιχεία αλλά από το βίντεο βλέπουμε τις μπαταρίες στο δάπεδο και τον ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα.

Σχεδιαστικά το ηλεκτρικό C-HR έχει διαφορετικά μάσκα και κάποιες άλλες «εξηλεκτρισμένες» αλλαγές, όταν στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων και νέο επιλογέα κίνησης. Το C-HR EV θα κατασκευάζεται από τις κινεζικές κοινοπραξίες της Toyota με τις GAC και FAW. Στην Ευρώπη αναμένεται να δούμε μία ηλεκτρική έκδοση του C-HR, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!