NEA

H Aston Martin Rapide E θα κατασκευαστεί μόλις 155 φορές

Τόσες θα είναι οι πλήρως ηλεκτροκίνητες Rapide Ε που θα διατεθούν προς πώληση στην παγκόσμια αγορά. Έναντι 275.000€, έκαστη.

Δεν θυμάμαι και εγώ πόσα χρόνια οι Βρετανοί έχουν εξαγγείλει την Rapide E που τελικά παρουσίασαν στην Σαγκάη με κύριο στόχο την αγορά της Κίνας. Πολύς ντόρος για ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που ουσιαστικά βασίζεται στην απλή Rapid και που στην θέση του V12 υπάρχουν οι μπαταρίες 65 kWh. Της οποίας η χωρητικότητα δεν ενθουσιάζει, αλλά κατά τον WLPT κύκλο διασφαλίζει αυτονομία 320 χιλιομέτρων.

Στον πίσω άξονα υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 610 ίππων και ροπής στα 950 Nm. Σύμφωνα με την Aston Martin η διαδικασία των 0-96 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται κάτω από τα 4 δλ., η ρεπρίζ των 80-112 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 1,5 δλ., ενώ η τελική φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Τέτοιοι ρυθμοί, βέβαια, θα ρίχνουν έως και κάτω από τη μέση την αυτονομία.

Από εκεί και πέρα η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε κάτι παραπάνω από μια ώρα σε δίκτυο 50 kW/400V, σε λιγότερο με σούπερ ταχυφόρτιση 100 kW/800V ή σε τρεις ώρες με το κανονικό AC φορτιστή.

Η ηλεκτρική Rapid λίγο διαφέρει οπτικά από τη συμβατική με τον V12, με πιο έντονο χαρακτηριστικό της τις μπλε λεπτομέρειες του αμαξώματός της. Στο εσωτερικό τα όμορφα αναλογικά όργανα έχουν αντικατασταθεί από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 10,0 ιντσών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!