NEA

Με ρετρό αύρα η Aston Martin DBS 59

Πρόκειται για μια ειδική έκδοση που αποδίδει φόρο τιμής στην αγωνιστική DBR1 που είχε κάνει το «1-2» στον 24ώρα του Le Mans το 1959.

Ακριβώς 60 χρόνια πίσω στο χρόνο η Aston Martin σημειώνει ένα ορόσημο στην αγωνιστική της ιστορία αφού η DBR1 περνά πρώτη την γραμμή του τερματισμού με οδηγούς τους Roy Salvadori και Caroll Shelby. Τον θρίαμβο επισφραγίζει η δεύτερη DBR1 με τους Maurice Trintigmant και Paul Frere.

Με μία τόσο μεγάλη αγωνιστική κληρονομιά επόμενο είναι η Aston Martin να ανακοινώνει συλλεκτικές εκδόσεις. Όπως είναι η DBS 59 με τον ατμοσφαιρικό V12 5.2 που κινεί και την DBS Superleggera. Αποδίδει 725 άλογα και 900 Nm που περνούν μέσω αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων στους πίσω τροχούς με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 3,4 δλ. και την τελική να φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

Τα χρώματα είναι αυτά της DBR1 με το κλασικό British Racing Green να δημιουργεί όμορφη αντίθεση με τις λεπτομέρειες χαλκού στα φρένα, στην μάσκα κ.α. Η οροφή είναι από κάρμπον, οι ζάντες 21’’ μαύρες ειδικής σχεδίασης, ενώ στο εσωτερικό οι επενδύσεις των καθισμάτων με το κεντητό 59 παραπέμπουν στην DBR1.

Αξιοσημείωτο είναι πως η παραγωγή της Aston Martin DBS 59 θα περιοριστεί σε 24 αυτοκίνητα. Ένα για την κάθε ώρα εκείνου του θρυλικού Le Mans…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!