NEA

Εξηλεκτρισμένες όλες οι νέες Mercedes-AMG από το 2021!

Το αφεντικό της Mercedes-AMG, Tobias Moers, δήλωσε ότι σύντομα όλες οι δημιουργίες της φίρμας θα φέρουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ηλεκτροκινητήρες.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι σε δύο χρόνια από σήμερα κάθε καινούρια Mercedes-AMG θα πρέπει να ξεχάσει τη βενζίνη, ως καύσιμο. Από το 2021 όμως και πέρα, η φίρμα θα σχεδιάζει είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε υβριδικά μοντέλα, αλλά όχι πια αυτοκίνητα συμβατικής πρόωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG, One, που έχει δομηθεί με τεχνολογία formula 1, καθώς και η νέα GLS, που συνδυάζει ένα V8, twin turbo, τετράλιτρο σύνολο με έναν ηλεκτροκινητήρα 48V.

Συγκεκριμένα ο Moers ανέφερε πως «από τις αρχές του 2021, δεν θα υπάρξει μοντέλο που θα λανσαριστεί χωρίς θα διαθέτει κάποιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Κατευθυνόμαστε γρήγορα προς αυτή τη διεύθυνση». Η εξέλιξη αυτή, σε ένα βαθμό, θα στερήσει και ορισμένα ιερά τέρατα του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα τους κινητήρες V12.

Άλλοτε σύμβολο ισχύος και κύρους, αλλά σήμερα, με την υπάρχουσα τεχνολογία, περιττοί στην πράξη. Για τα κορυφαία μοντέλα της σειράς «65» θα υπάρξει ένας δυνατός V8 που θα συνδυάζεται με το ανάλογο ηλεκτρικό σύνολο, ώστε να προσφέρουν όλη την απαραίτητη ισχύ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!