NEA

Porsche: Αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις στις επόμενες Boxster/ Cayman

Με τη γενικότερη ανάπτυξη που γνωρίζει η ηλεκτροκίνηση, είναι μάλλον θέμα χρόνου να δούμε ηλεκτρικές Boxster και Cayman, στην αμέσως επόμενη γενιά τους.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας, Oliver Blume, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ήδη οι μηχανικοί του Τσουφενχάουσεν δοκιμάζουν αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των 718, δουλεύοντας ταυτόχρονα επάνω και σε υβριδικές εκδόσεις. Οι τελευταίες δεν είναι ξεκάθαρο αν θα χρησιμοποιούν κάποιο mild hybrid ή plug-in σύστημα, σίγουρα όμως θα είναι σε θέση να προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω του ηλεκτρισμού, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό και τις εκπομπές ρύπων, που είναι το βασικό ζητούμενο για κάθε κατασκευαστή.

Φυσικά, ακόμα είναι νωρίς για να συζητάμε για το τέλος των συμβατικών εκδόσεων, οι οποίες και θα παραμείνουν. Το σενάριο όμως αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων σπορ αυτοκινήτων, σχετικά μαζικής παραγωγής, τα επόμενα 5-6 χρόνια, έχει από μόνο του μεγάλο ενδιαφέρον. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει η φήμη ότι οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις θα πατάνε πάνω στην «ηλεκτρική» νέα πλατφόρμα ΡΡΕ, ενώ οι συμβατικές/ υβριδικές επάνω στα κλασικά πατώματα της εταιρίας.

Το μεγάλο στοίχημα για την Porsche, πάντως, προσδιορίζεται χρονικά για τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Κάπου εκεί θα παρουσιάσει το επόμενο κορυφαίο της όχημα, αντικαταστάτη της 918 Spyder. Και αν η τελευταία ήταν υβριδική, αυτό -σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις- θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, πιθανά με solid-state συσσωρευτές, τετρακίνηση και τετραψήφιο αριθμό ίππων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!