NEA

Πιθανή επέκταση τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ BMW και Mercedes

Όπως όλα δείχνουν, οι δύο premium γίγαντες της Γερμανικής αγοράς θα έρθουν πιο κοντά μέσα στα επόμενα χρόνια, μέσω των τμημάτων R&D τους.

Δεν πάει πολύς καιρός που γράφαμε αναφορικά με την απόφαση των Daimler AG και BMW Group να συνεργαστούν γύρω από την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης. Τώρα, το νέο αφεντικό της Mercedes-Benz Ola Kallenius, υποστηρίζει ότι μία επέκταση της συνεργασίας με την εταιρία του Μονάχου και σε άλλα τεχνολογικά επίπεδα «θα ήταν ξεκάθαρα ένα win-win σενάριο». Ενημερωτικά, οι δύο κατασκευαστές έχουν ήδη ανακοινώσει ένα σύμφωνο συνεργασίας για μία υπηρεσία ride-hailing, που θα περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα, καλύπτοντας τόσο τη χρήση, όσο και τις υποδομές/ φόρτισή τους.

Προς στιγμήν ο Ola Kallenius δεν αποκάλυψε κάτι συγκεκριμένο, από αυτά που έχει κατά νου. Με δεδομένο όμως ότι η επόμενη ημέρα του αυτοκινήτου περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση (αμφότερες με έξοδα ανάπτυξης που κανείς δεν μπορεί να τα σηκώσει από μόνος), η επαφή με τη BMW ακούγεται καλό σενάριο. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρξει, σε πρώτη φάση, ένα άνοιγμα επάνω στο κεφάλαιο robo-taxi (αυτονομίας 4 και 5) το οποίο η Mercedes-Benz τρέχει με τη Bosch, σίγουρα όμως μπορεί να εισέλθει ένας ακόμα εταίρος στο όλο πρόγραμμα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!