NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Huawei κατασκεύασε την πρώτη 5G μονάδα για αυτοκίνητα

Και το όνομα αυτού, MH5000. Το συγκεκριμένο module θα μπορεί να ανταλλάσει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών με το περιβάλλον.

Και φυσικά δεν μιλάμε απλά για ιντερνετικό ραδιόφωνο, ή για ροή νέων στο infotainment σύστημα του αυτοκινήτου. Με το 5G, την επόμενη γενιά τηλεπικοινωνιών, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την αυτόνομη οδήγηση και την ουσιαστική διασύνδεση και ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, τόσο μεταξύ αυτοκινήτων, όσο και αμφίδρομα, από αυτοκίνητα σε σταθμούς εδάφους. Η ίδια η Huawei σχολίασε πως «όντας ένα σημαντικό προϊόν επικοινωνίας για το μέλλον των έξυπνων μετακινήσεων, αυτή η μονάδα αυτοκινήτου 5G θα επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να εισέλθει στην εποχή του 5G».

Τα πλάνα της εταιρίας είναι να διαθέσει τη συγκεκριμένη μονάδα σε ενδιαφερόμενους κατασκευαστές αυτοκινήτων, αρχής γενομένης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ήδη έχει συνάψει συμφωνίες με μία σειρά Κινέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως οι FAW, Dongfeng και Changan, ώστε να αξιολογήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει στην αγορά. Παρόλα αυτά, με το σούσουρο που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες (αρκετές χώρες την κατηγορούν ότι μέσω των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της ασκεί κατασκοπεία για χάρη της Κινεζικής κυβέρνησης), ίσως να ζοριστεί να πλασάρει το ΜΗ5000 σε Αμερική και Ευρώπη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!