ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύστημα συγκράτησης σωματιδίων για τα φρένα [vid]

Δεν είναι μόνο οι εκπομπές ρύπων που είναι βλαβερές για την ανθρώπινη υγεία αλλά και τα σωματίδια που απελευθερώνονται από τα υλικά τριβής.

Η Mann+Humel υποστηρίζει πως κάθε χρόνο απελευθερώνονται στο περιβάλλον περισσότεροι από 10.000 τόνοι μικρό-σωματιδίων που παράγονται από τα υλικά τριβής των φρένων στην διάρκεια της επιβράδυνσης.

Το νούμερο αυτό είναι ανησυχητικό αν σκεφτεί κανείς πως αφορά μόνο στη Γερμανία. Από την άλλη, δεν είναι και κάτι τρομακτικό μιας και τα σωματίδια αυτά απελευθερώνονται σταδιακά και κυρίως σε βίαια φρεναρίσματα ενώ είναι πολύ βαρύτερα του αέρα και κατακάθονται πολύ γρήγορα.

Όπως και να έχει η Mann+Humel άδραξε την ευκαιρία και εδώ και καιρό έχει παρουσιάσει το σύστημα συγκράτησης στο 80% των σωματιδίων που λειτουργεί ως μια μεταλλική παγίδα. Τα “φίλτρα”, όπως τα ονομάζει η εταιρία, δεν καταναλώνουν ενέργεια, δεν προσθέτουν σημαντικό βάρος και η συντήρησή τους γίνεται μαζί με τη συντήρηση των φρένων.

Προκειμένου να περιοριστεί η απελευθέρωση σωματιδίων η VW ήδη δοκιμάζει στα «πρωτότυπα» της νέας γενιάς του Golf φίλτρα για τη σκόνη των φρένων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια ακόμη ευφάνταστη ιδέα πάνω στο ίδιο θέμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!