ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Magneti Marelli

H Fiat-Chrysler ολοκλήρωσε την μεταβίβαση και πώληση ενός από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς προμηθευτές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

H πώλησή της ήταν ένας μακροχρόνιος στόχος από την εποχή που ζούσε ο Sergio Marchionne ενώ η νέα εταιρία θα ονομαστεί Magneti Marelli CK Holdings και θα είναι ο έβδομος μεγαλύτερος κατασκευαστής ανταλλακτικών στον κόσμο. Σε ανακοίνωση των δύο εταιριών έγινε σαφές ότι η Magneti Marelli θα εξακολουθήσει να είναι ο κύριος προμηθευτής του γκρουπ FCA.

Η εταιρία που την αγόρασε είναι η CK Holding, μητρική εταιρία τις Ιαπωνικής Calsonic Kansei ενώ το αντίτιμο διαμορφώθηκε στα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ (από τα 6,2 που είχαν υπολογιστεί αρχικά στα τέλη του 2018). Η πτώση στην τιμή οφείλεται στα νέα δεδομένα που προέκυψαν μέσα στην χρονιά για την Magneti Marelli.

Η εταιρία διαθέτει περίπου 200 εγκαταστάσεις έρευνας και εξέλιξης σε όλο τον κόσμο. Η Magneti Marelli είχε το 2017 έσοδα τις τάξης των 7,5 δις ευρώ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!