NEA

To Jeep Grand Cherokee Trackhawk είναι το ταχύτερο SUV στον πάγο [vid]

Στην λίμνη Βαϊκάλη της Σιβηρίας το εν λόγω Jeep κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας για SUV πάνω σε πάγο φτάνοντας τα 280 χλμ./ώρα!

Στην άσφαλτο το Trackhawk των 720 ίππων φθάνει στα 290 χλμ./ώρα και κατατάσσεται ανάμεσα στα ταχύτερα SUV παραγωγής. Και στο ταχύτερο όταν έχει να κάνει με κίνηση πάνω στον πάγο αφού σε μία διαδρομή 12 χιλιομέτρων πάνω στην παγωμένη λίμνη το θηριώδες Cherokee κατάφερε να πιάσει μέγιστη ταχύτητα 280 χλμ./ώρα!

Όπως είναι λογικό υπήρχαν τα κατάλληλα λάστιχα ενώ για την συγκεκριμένη διαδικασία είχαν αφαιρεθεί διάφορα μη απαραίτητα στοιχεία (όπως καθίσματα) όταν στο ρεζερβουάρ υπήρχε μόνο η αναγκαία ποσότητα καυσίμου.

Πάντως το απόλυτο ρεκόρ στον πάγο είναι στα 346,82 χλμ./ώρα και είχε καταγραφεί σε παγωμένη λίμνη της Σουηδίας. Το είχε πετύχει μία BMW M3 E30 με κινητήρα Toyota 2JZ και ισχύ στα 1.300 άλογα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!