NEA

Μερική αποκάλυψη για το ηλεκτρικό VW ID.3

Έτσι θα λέγεται το πρώτο και βασικό ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς ID η οποία θα βάζει μέσα την VW περίπου 3 χιλιάρικα για κάθε αυτοκίνητο που θα πουλά!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα μεγάλο στοίχημα και συνάμα μία τεράστια επένδυση που απαιτεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο απόσβεσης. Έτσι, μέχρι το 2025 η VW θα μπαίνει περίπου 3.000 ευρώ μέσα για κάθε ηλεκτρικό ID που θα πουλά. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν ήδη οι πρώτες φωτογραφίες του ID.3 για το οποίο η VW θα ανοίξει από σήμερα μία διαδικτυακή πύλη για τις παραγγελίες. Προς το παρόν γνωρίζουμε πως:

  • Η τιμή εκκίνησης του ID.3 στην Ευρώπη θα βρίσκεται στις περίπου 30.000€. Κάπου ανάμεσα σε ένα κορυφαίο σε εξοπλισμό Golf 1.6 TDI ή ένα δίλιτρο Golf GTD.
  • Από τις 8 Μαΐου θα μπορεί κανείς να προ-παραγγείλει τη μεσαία εκδοχή με μπαταρία 62 kWh και αυτονομία 450 χιλιομέτρων.
  • Θα είναι διαθέσιμο με μπαταρία 48kWh στην βασική έκδοση με αυτονομία πάνω από 300 χιλιόμετρα (στα 330). Ψηλότερα και ακριβότερα θα βρίσκονται οι εκδόσεις 62 kWh (450 χλμ.) και 82 kWh με αυτονομία στα 550 χλμ.
  • Θα υπάρχει στάνταρ φόρτιση σε 7,2 kW ή ταχύτερης φόρτισης 11 kW. Θα υποστηρίζεται σούπερ ταχυφόρτιση έως 125 kW DC. Κάτι που όμως δεν συστήνεται αφού επηρεάζεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας (ιδανική φόρτιση είναι από 20% έως 80%).
  • Ο ηλεκτροκινητήρας των 170 ή 204 ίππων θα είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, γεγονός που βελτιώνει τη χωροταξία αλλά και επιβάλλει, λόγω πίσω κίνησης, άλλες ρυθμίσεις του ESP αλλά και των άλλων ηλεκτρονικών του αυτοκινήτου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!