NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Volvo: Μπαταρίες από τις CATL και LG Chem – Επίσημα το ηλεκτρικό XC40

Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα μία μακρόχρονη συμφωνία που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ και αφορά στην προμήθεια μπαταριών.

Μέχρι το 2025 η Volvo έχει ως στόχο τα μισά αυτοκίνητα που θα πουλά να είναι πλήρως ηλεκτρικά και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσει τις μπαταρίες. Και για αυτό προχώρησε σε συμφωνία τόσο με την κινεζική CATL που θα προμηθεύει μπαταρίες κυρίως την ασιατική αγορά και το Geely Group, όσο και την κορεατική LG Chem για την αγορά της Ευρώπης και τις λοιπές.

Η Volvo επιβεβαίωσε παράλληλα και επίσημα την παραγωγή του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο θα είναι το XC40. Το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Γάνδη του Βελγίου, εκεί όπου θα συναρμολογούνται και οι μπαταρίες της LG Chem.

Η συστοιχία των μπαταριών είναι συμβατή με την πλατφόρμα CMA στην οποία βασίζονται τα XC40 και Polestar 2. Η εξελιγμένη SPA2 θα κάνει ντεμπούτο την επόμενη δεκαετία με τη νέα γενιά XC90, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα. Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του V40 θα παρουσιαστεί από το 2020 και μετά και θα είναι ένα τύπου crossover ηλεκτροϋβριδικό.

“Το μέλλον της Volvo είναι ηλεκτρικό και δεσμευόμαστε αταλάντευτα να προχωρήσουμε πέρα από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson (Χόκαν Σάμιουελσον), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. “Οι σημερινές συμφωνίες με τις CATL και LG Chem δείχνουν ακριβώς το πώς θα πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για τον πλήρη εξηλεκτρισμό”.

Η κινεζική CATL και η νοτιοκορεατική LG Chem είναι φημισμένοι κατασκευαστές μπαταριών, έχοντας αμφότεροι μακρά και επιτυχημένη πορεία στην προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Volvo όσον αφορά την τεχνολογική πρωτοπορία, την εφοδιαστική αλυσίδα και το κόστος.

“Με τη σημερινή συμφωνία εξασφαλίζουμε αποτελεσματικά τον εφοδιασμό μας με μπαταρίες για τη δεκαετία που έρχεται”, δήλωσε η Martina Buchhauser (Μαρτίνα Μπούχχάουζερ), Ανώτερη Αντιπρόεδρος Προμηθειών της Volvo Cars. “Έχοντας δύο προμηθευτές διαθέσιμους σε κάθε περιοχή, διασφαλίζουμε την ευελιξία στην εφοδιαστική αλυσίδα”.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!