NEA

Στα σκαριά η νέα ναυαρχίδα της Citroen

Καλές οι επενδύσεις στις υποκατηγορίες των SUV, η γαλλική εταιρία όμως επιθυμεί να προσθέσει στη γκάμα της και μία αληθινή λιμουζίνα, όπως διέθετε στο παρελθόν.

Παλαιότερα, για αυτή τη δουλειά, υπήρχε η εξεζητημένης αισθητικής C6, ενώ όσο κοιτάμε σε προηγούμενες δεκαετίες, μπορούμε να βρούμε πραγματικά ξεχωριστές προτάσεις, όπως η Citroen DS. Πλέον, οι Γάλλοι έχουν να επιδείξουν μία πληρέστατη γκάμα crossover και SUV (και καλά κάνουν, αφού εκεί είναι τα λεφτά…), τους λείπει όμως ένα πραγματικά μεγάλο sedan. Ένα μοντέλο που, σύμφωνα με τη Linda Jackson, CEO της εταιρίας, θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της γκάμας.

Το πλάνο αναφέρει ως πιθανή ημερομηνία για την έλευση αυτού του νέου μοντέλου, το 2021. Μάλιστα γίνεται και λόγος για την πρώτη του επίσημη παρουσίαση στην έκθεση της Σαγκάης, αφού η κινεζική αγορά αποτελεί κύριο στόχο για ένα τέτοιο όχημα. Φήμες, δε, αναφέρουν και το ενδεχόμενο μίας αμιγώς ηλεκτρικής εκδοχής, η οποία θα βασίζεται πάνω σε μία εκδοχή του πλαισίου ΕΜΡ. Το τελευταίο προορίζεται για plug-in υβριδικά και θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για το C5 Aircross PHEV, που θα εμφανιστεί προς τα τέλη του έτους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button