ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

4,5 Tb δεδομένων/ ώρα για τη νέα αρχιτεκτονική της GM [vid]

Η General Motors παρουσίασε τη νέα «digital vehicle platform» η οποία θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται ένα σοκαριστικά μεγάλο όγκο πληροφορίας.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, η εξέλιξη των αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή απαιτεί «bandwidth και συνδεσιμότητα», ώστε όλες οι νέες τεχνολογίες, όπως η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση και η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων και άλλων υποδομών, να μπορούν να λειτουργούν ανεμπόδιστα και αρμονικά. Έτσι, με τη νέα αρχιτεκτονική που παρουσίασε, υπόσχεται πενταπλάσιο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων, που αγγίζει πλέον τα 4,5 terabytes/ ώρα!

Ανάλογα με το είδος των δεδομένων και των συστημάτων που επικοινωνούν, στο μοντέλο αυτό υπάρχουν συνδέσεις Ethernet των 100 Mbps, του 1.0 Gbps και των 10 Gbps. Φυσικά υπάρχει ειδική πρόβλεψη ώστε να παρέχεται άφθονη επεξεργαστική ισχύς, ενώ εφικτές είναι και οι over-the-air αναβαθμίσεις του λογισμικού, κάνοντας οποιοδήποτε update μία εύκολη διαδικασία. Αντίστοιχα, υπάρχει ειδική μέριμνα για την ασφάλεια, με τη GM να έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα Cybersecurity, με στόχο την καλύτερη δυνατή θωράκιση των συστημάτων της από επίδοξους hackers.

Το πρώτο όχημα που θα φέρει τη νέα αυτή ηλεκτρονική αρχιτεκτονική θα είναι η επόμενη Cadillac CT5. Πιο μετά θα αρχίσει να εγκαθίσταται και σε άλλα αυτοκίνητα, με απώτερο σκοπό μέχρι το 2023 να χρησιμοποιείται από τα περισσότερα μοντέλα της φίρμας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!