NEA

Πόσο ασφαλή είναι τα αυτοκινούμενα; [vid]

Την θερινή περίοδο στους δρόμους της χώρας μας βλέπουμε πολύ συχνά να κυκλοφορούν τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

Τα οποία ίσως να είναι τα λιγότερα ασφαλή οχήματα στον κόσμο όπως διαπίστωσε το Σουηδικό Γραφείο Μεταφορών που έκανε δοκιμές μετωπικής σύγκρουσης με δύο τύπους αυτοκινούμενων. Ένα ημιενσωματωμένο στο οποίο διατηρείται η αρχική καμπίνα του βαν και υπάρχει επικοινωνία με την υπερκατασκευή και ένα πλήρως ενσωματωμένο στο οποίο η καμπίνα οδηγού και συνοδηγού είναι ενιαία.

Για τις δοκιμές χρησιμοποιήθηκαν οι προδιαγραφές του EuroNCAP, δηλαδή πρόσκρουση με ταχύτητα 64 χλμ./ ώρα. Όπως θα δείτε και στο βίντεο το ημιενσωματωμένο ταλαιπωρήθηκε σημαντικά και έδειξε χτυπητές αδυναμίες όμως τα πλήρως ενσωματωμένο κυριολεκτικά διαλύθηκε, μιας και η υπερκατασκευή αποκολλήθηκε από το πλαίσιο.

Τα αποτελέσματα είναι τόσο απογοητευτικά που το Σουηδικό Γραφείο Μεταφορών συμβουλεύει από την ασφάλιση των αντικειμένων στο εσωτερικό μέχρι και την κίνηση με διαζώματα και διαχωριστικά μειώνοντας τις πιθανότητες μετωπικής!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!