NEA

3,2 εκ. ευρώ για σπάνια Porsche 550A Spyder

Ένα αρκετά υψηλό ποσό, για 550Α, άλλαξε χέρια την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια μίας δημοπρασίας του οίκου Sotheby’s.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κανείς να βρει ανάλογες Porsche σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Η συγκεκριμένη, ωστόσο, έχει μία ιδιαιτερότητα. Με αριθμό πλαισίου 0121, είναι η 15η από τις μόλις 40 μονάδες της συγκεκριμένης έκδοσης και, πρακτικά, το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η Porsche στοχεύοντας εξαρχής σε αγωνιστική χρήση. Κοντολογίς, το πρώτο αυθεντικό αγωνιστικό της γερμανικής εταιρίας!

Το εν λόγω αγωνιστικό διέθετε κινητήρα 135 ίππων (όχι εντυπωσιακό νούμερο για σήμερα) με συνολικό βάρος όμως μόλις 530 κιλά! Ο πρώτος του κάτοχος ήταν ένας Δανός οδηγός αγώνων, ο οποίος το αγόρασε το Μάρτιο του 1957. Μετά από μία μικρή αλλά επιτυχημένη αγωνιστικά πορεία, το αυτοκίνητο άλλαξε χέρια. Στα τέλη του 1958 το αγόρασε ο βρετανός οδηγός αγώνων John Manussis και το κατέβασε στην Κένυα, όπου και έμενε. 4 χρόνια αργότερα, η 550Α άλλαξε πάλι χέρια, ταξιδεύοντας Τασμανία, ενώ αργότερα κατέληξε στο Ναιρόμπι, σε έναν έμπορο που την έβαψε μπλε και τη χρησιμοποιούσε για επιδείξεις.

Το 1978, κατέληξε σε έναν Ιταλό, ο οποίος την κράτησε για 31 χρόνια, χρησιμοποιώντας την, μεταξύ άλλων, για να συμμετέχει στο ιστορικό Mille Miglia. Το αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε, στην αρχική του κατάσταση, μεταξύ 2012-2016 και πλέον είναι σαν καινούριο, με μόλις 100 χλμ. στο κοντέρ του. Πληροφορίες για το νέο ιδιοκτήτη δεν υπάρχουν, στα σίγουρα όμως δεν θα μετανιώσει για την επένδυσή του, αν σκεφτεί κανείς τι αντιπροσωπεύει η συγκεκριμένη Spyder για την ιστορία της Porsche.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!