NEA

Η FCA αποσύρει την πρόταση για συγχώνευση στην Groupe Renault

Το συμβούλιο της Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA), που συναντήθηκε με την προεδρία του John Elkann, αποφάσισε να αποσύρει με άμεση ισχύ την πρόταση συγχώνευσης της Groupe Renault.

Μπορεί το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Renault να «βλέπει μα ενδιαφέρον την πρόταση της FCA και θα την συζητήσει εκ νέου άμεσα», όπως ανέφερε η τελευταία επίσημη ανακοίνωση του Groupe Renault, αλλά στην FCA (Fiat Chrysler Automobiles) φαίνεται πως είχαν άλλη άποψη…

Σύμφωνα με ανακοίνωσε του ομίλου «…η FCA παραμένει σταθερά πεπεισμένη για τη συναρπαστική λογική της μεταρρύθμισης μιας πρότασης που έχει εκτιμηθεί ευρέως από την υποβολή της, η δομή και οι όροι της οποίας προσεκτικά εξισορροπήθηκαν για να αποφέρουν σημαντικά οφέλη σε όλα τα μέρη. Ωστόσο, κατέστη σαφές ότι οι πολιτικές συνθήκες στη Γαλλία δεν υπάρχουν προς το παρόν για να επιτευχθεί επιτυχώς ένας τέτοιος συνδυασμός.

Η FCA εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στην Groupe Renault, ιδιαίτερα στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, αλλά και στους συνεργάτες της Nissan Motor Company και της Mitsubishi Motors Corporation για την εποικοδομητική δέσμευσή τους σε όλες τις πτυχές της πρότασης της FCA. Η FCA θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της μέσω της εφαρμογής της ανεξάρτητης στρατηγικής της».

Κρίνοντας από τις ανακοινώσεις των δύο εμπλεκόμενων πλευρών το συμπέρασμα είναι πως η απόφαση διακοπής των συνομιλιών ήταν μονόπλευρη και ξαφνική.

Υπενθυμίζουμε πως μεγαλομέτοχος της Renault είναι το Γαλλικό δημόσιο με ένα ποσοστό που φτάνει το 15%, ενώ στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτό το 15% ήταν και το βασικό σημείο τριβής στις συνομιλίες μεταξύ Renault και Nissan για την ακόμα περαιτέρω σύσφιξη της συμμαχίας τους. Και αυτό γιατί οι Ιάπωνες είχαν -προφανώς την έχουν ακόμη- μια ανησυχία για το ρόλο του Γαλλικού δημοσίου.

H επίσημη απάντηση της Renault

“Η Groupe Renault εκφράζει την απογοήτευσή της για απόσυρση της πρότασης της FCA (Fiat Chrysler Automobiles).   Είμαστε ευχαριστημένοι από την εποικοδομητική προσέγγιση της Nissan και επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την FCA για τις προσπάθειές τους και το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault για τη συνεχή εμπιστοσύνη της. Θεωρούμε την ευκαιρία ως έγκαιρη, έχοντας συναρπαστική βιομηχανική προοπτική και μεγάλη οικονομική αξία, και η οποία θα οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι τονίζει την ελκυστικότητα της Renault και της Συμμαχίας”.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!