NEA

Ποια είναι η ισχύς του νέου SkyActiv-X της Mazda;

Η Mazda είχε ανακοινώσει καιρό τώρα τη νέα γενιά κινητήρα Skyactiv-X. Πρόσφατα έδωσε περισσότερα στοιχεία για την απόδοση και τα χαρακτηριστικά του μοτέρ.

O νέος SkyActiv-Χ είναι δίλιτρος βενζίνης και το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα τοποθετηθεί θα είναι το Mazda 3. Η έκδοση αυτή θα συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, με κίνηση στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς, ενώ θα λανσαριστεί σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές από αυτό το καλοκαίρι.

Η Mazda ανακοινώνει μια ισχύ στους 180 ίππους και ροπή στα 224 Νm ροπής με μέση κατανάλωση στα 5,4 λίτρα/100 χλμ. Η ισχύς μπορεί να μην ακούγεται σπουδαία αλλά μιλάμε για ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ με εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση σε επίπεδα diesel, όπως και η εκπομπή CO2 (από 96 γρ./χλμ. στον κύκλο μέτρησης WLTP και ανάλογα με την μετάδοση και την διάσταση των ελαστικών).

Η Mazda είναι γνωστή για την εμμονή της στην ατμόσφαιρα και εισάγει στην αγορά τους SkyActiv-X με νέας διασποράς ψεκασμό καυσίμου (Spark Controlled Compression Ignition, SPCCI ή SCCI) και υψηλότερη σχέση συμπίεσης που προσεγγίζει αυτή των diesel. Σύμφωνα με την Mazda αυτή η λειτουργία βελτιώνει έως και 30% την κατανάλωση και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο συμβατικό μοτέρ.

Συγκεκριμένα, ο δίλιτρος SkyActiv-X συνδυάζει για πρώτη φορά ανάφλεξη της βενζίνης με μπουζί με πολύ υψηλή σχέσης συμπίεσης στο 16,3:1 και σε επίπεδα ενός diesel. Παράλληλα, η πολύ υψηλή αναλογία αέρα προς καύσιμο θα φτάνει στο 29:1 (από 14:1) με αποτέλεσμα την πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, ο νέος SkyActiv-X συνδυάζεται με ένα M Hybrid ήπιο υβριδικό σύστημα 24V έτσι ώστε να κρατήσει ακόμα πιο χαμηλά την κατανάλωση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!