NEA

Προχωρά το supercar του Gordon Murray

Μετά από τις πρώτες ανακοινώσεις που έκανε για το αυτοκίνητό του τον Μάρτιο που μας πέρασε, ο Murray επιστρέφει με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόκειται για ένα από τα πιο φωτεινά μυαλά στην ιστορία της αυτοκίνησης, ο άνθρωπος που υπήρξε πίσω από μερικές μεγάλες στιγμές της Formula 1 και ο υπεύθυνος για την μοναδική McLaren F1 πρόκειται να επιστρέψει σύντομα στην αγορά των supercars.

O Murray δηλώνει ιδιαίτερα περήφανος για τον ατμοσφαιρικό V12 των 3,9 λίτρων που θα εφοδιάζει το αυτοκίνητό του. Το Τ.50 που σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι ο πνευματικός διάδοχος της McLaren F1, θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα ξαναγράψει τους κανόνες των supercars.

Ο V12 θα είναι τοποθετημένος στο κέντρο και θα αποδίδει 650 άλογα και 450 Νm. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ο ελαφρύτερος V12 με αυτή την απόδοση ισχύος και το όριο περιστροφής θα είναι στο απίστευτο νούμερο των 12.100 σ.α.λ., το υψηλότερο για κινητήρα παραγωγής μέχρι σήμερα.

Το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο είναι το βάρος, το οποίο θα βρίσκεται στα μόλις 980 κιλά, εξασφαλίζοντας πέραν των άλλων και κορυφαίες επιδόσεις. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται μέσω ενός κιβωτίου έξι σχέσεων κατασκευασμένο σε συνεργασία με την Xtrac. Τα φρένα θα αποτελούνται από κεραμικά δισκόφρενα και αλουμινένιες δαγκάνες.

Στο εσωτερικό το σαλόνι θα θυμίζει αρκετά την θρυλική McLaren F1 με μία κεντρική θέση οδήγησης ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου, με έναν ανεμιστήρα των 400 χιλιοστών στο πίσω μέρος που θα βελτιώνει την κάθετη δύναμη στο αμάξωμα.

Η Τ.50 βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2022 και η τιμή της αναμένεται να πλησιάζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!