NEA

Αποκάλυψη για την ισχυρότερη Alpine A110S

Μετά από αρκετές φήμες και μερικά teasers, ήρθε η ώρα για την Alpine να αποκαλύψει την ισχυρότερη εκδοχή της Α110.

Η A110S είναι αναβαθμισμένη σχεδόν σε κάθε τομέα. Οπτικά μπορεί να μην διαφέρει πολύ από την απλή έκδοση, πέρα από μερικές πορτοκαλί πινελιές και επενδύσεις ανθρακονημάτων (ολόκληρη η οροφή, προαιρετικά, κατασκευάζεται από ανθρακονήματα) στην πράξη όμως, σύμφωνα με τον Jean Pascal Dauce, αρχιμηχανικό της φίρμας, «διαθέτει ένα πολύ διαφορετικό χαρακτήρα». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το στήσιμό της είναι σαφώς πιο σπορ, με κύρια στοιχεία την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και την ακρίβεια στο handling.

Οι αναρτήσεις της A110S έχουν χαμηλώσει κατά 4 χλστ, ενώ διαθέτουν αμορτισέρ σκληρότερα κατά 50% και αντιστρεπτικές ράβδους σκληρότερες κατά 100%, σε σχέση με τις απλές A110. Το σύστημα πέδησης χρησιμοποιεί φρένα της Brembo με αεριζόμενους δίσκους 320 χλστ. Όσο για τα ελαστικά, είναι τα Michelin Pilot Sport 4 ειδικά εξελιγμένα για την συγκεκριμένη έκδοση. Το συνολικό βάρος αγγίζει τα 1.114 κιλά και, φυσικά, έχει γίνει αρκετή δουλεία για να επιτευχθεί αυτό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα καθίσματα μέσα είναι αγωνιστικά της Sabelt, με βάρος μόλις 13,1 κιλά έκαστο.

Αναφορικά με τον κινητήρα, παραμένει το μοτέρ των 1.8 λίτρων, το οποίο όμως αποδίδει πλέον 292 ίππους και 320 Nm ροπής. Χάρη στην αύξηση αυτή της ισχύος, η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται από στάση σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα. Η κίνηση παραμένει φυσικά στον πίσω άξονα και μεταδίδεται μέσω ενός επτατάχυτου, αυτόματου, κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Οσο για την κατανομή της ροπής, ελέγχεται συνεχώς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!