NEA

Uber Air, υπηρεσία αεροταξί από το 2023

Έχοντας κατακτήσει τους δρόμους, η γνωστή εταιρία Uber τώρα ετοιμάζεται να κυριαρχήσει και στους αιθέρες, με μία νέα υπηρεσία αεροταξί.

Η ίδια η εταιρία δεν έχει παρουσιάσει ακόμα το όχημα το οποίο θα χρησιμοποιεί για αυτή την υπηρεσία, όπως ή ίδια όμως αναφέρει, βρίσκεται σε επαφή με διάφορες εταιρίες κατασκευής αεροσκαφών για την εξέλιξή του. Αυτό θα μπορεί να αποπροσγειώνεται κάθετα, ενώ θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Για λόγους ασφαλείας θα υπάρχουν συγκεκριμένες ζώνες από-προσγείωσης, τα λεγόμενα Skyports.

Αναφορικά με το σύστημα διαχείρισης, η Uber το δουλεύει σε συνεργασία με τη NASA. Το κάθε αερόχημα θα διαθέτει οδηγό-πιλότο, για λόγους ασφαλείας αλλά και για το ψυχολογικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στους επιβάτες ένα πλήρως αυτόνομο αεροταξί… Ο απώτερος στόχος, ωστόσο, είναι αυτού του είδους οι μετακινήσεις να γίνονται από αυτόνομα οχήματα.

Η υπηρεσία Uber Air αναμένεται να ξεκινήσει το 2023, αρχικά στις ΗΠΑ, σε πόλεις όπως το Ντάλας και το Λος Άντζελες. Η πρώτη πόλη εκτός Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι η Μελβούρνης της Αυστραλίας. Ενδεικτικά για την τελευταία, η εταιρία αναφέρει ότι μία κούρσα με το αεροταξί της από το κέντρο της πόλης έως το αεροδρόμιο θα εκτελείται σε μόλις 10 λεπτά, έναντι της μίας ώρα που χρειάζεται σήμερα, σε ώρα αιχμής.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!