NEA

Οι Fiat Chrysler επενδύουν σε σταθμούς φόρτισης EV

Ο όμιλος FCA προχώρησε σε συμφωνία με τις Enel και Engie για να προσφέρει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτοί θα αφορούν τόσο οικιακές εγκαταστάσεις, για τους κατόχους των αυτοκινήτων του ομίλου, όσο και δημόσιους σταθμούς φόρτισης, όπου θα εξυπηρετούν τους πάντες. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Mike Manley είναι «δημιουργούμε ένα οικοσύστημα συνεργατών, προϊόντων και υπηρεσιών, σε πολλές αγορές, ώστε να ανταποκριθούμε και να υπερβούμε τις ταχέως εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών μας για ηλεκτροκίνητα οχήματα». Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το πλήρως ηλεκτρικό Fiat 500 και το plug-in υβριδικό Jeep Renegade.

Στα πλαίσια της ίδιας συμφωνίας αναφέρεται και η εξέλιξη νέων υπηρεσιών και εφαρμογών, που θα επιτρέπουν στους πελάτες να εντοπίζουν εύκολα τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης στην περιοχή που βρίσκονται. Η Enel, μέσω της μονάδας Enel X, θα συνεργαστεί με την FCA στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Η Engie, με τη σειρά της, θα καλύψει τα δίκτυα σε 14 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες. Η συμφωνία αυτή γίνεται στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής του ομίλου Fiat Chrysler, να επενδύσει στα επόμενα 5 χρόνια το ποσό των 9 δις ευρώ στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!