NEA

Ενίσχυση της συνεργασίας Hyundai/ Kia με την Aurora Innovation για τα αυτόνομα οχήματα

Έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την επίσπευση της εξέλιξης της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων, οι Hyundai και Kia επενδύουν σε αυτό τον τομέα.

Η αρχική συμφωνία των δύο κορεατικών εταιριών με την Aurora ξεκίνησε πέρυσι, χρησιμοποιώντας ως πειραματικά οχήματα τα NEXO, μοντέλα κυψελών καυσίμου της Hyundai. Με βάση τη νέες αυτές εξελίξεις, η έρευνα θα επεκταθεί περαιτέρω, χρησιμοποιώντας και άλλα μοντέλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Hyundai, «Η Aurora είναι κορυφαία πρωτοπόρος στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και προσβλέπουμε στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης εταιρικής συνεργασίας μαζί τους». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «Η στενή συνεργασία με τους ηγέτες της βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε οχήματα με πλήρη αυτονομία, που είναι ασφαλή και καινοτόμα για τους πελάτες μας».

Το Aurora Driver, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της εταιρίας, χρησιμοποιεί μία πληθώρα αισθητήρων όπως radar, κάμερες και lidar (laser) έτσι ώστε να ανιχνεύει το περιβάλλον στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο. Παράλληλα διαθέτει ένα εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο οι Hyundai και Kia προσβλέπουν να εξελίξουν περαιτέρω, αξιοποιώντας το στο άμεσο μέλλον. Απώτερος σκοπός να προσφέρουν δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης σε μία ευρεία γκάμα μοντέλων. Σύμφωνα με τα πλάνα τους, το 2021 θα ξεκινήσουν τη διάθεση οχημάτων με αυτονομία επιπέδου 4, με αυτή του επιπέδου 5 να ακολουθεί λίγα χρόνια αργότερα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!