ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στο σφυρί η Aston Martin DB5 του James Bond

Εάν αναζητάτε ένα αυτοκίνητο που δεν είναι απλά πανέμορφο αλλά έχει κα μεγάλη κινηματογραφική ιστορία, αυτή είναι η ευκαιρία σας.

Η Aston Martin DB5 αποτέλεσε το «εργαλείο» του θρυλικού πράκτορα σε μία σειρά ταινιών, όπως οι Goldfinger (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου) και Thunderball (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κεραυνός).

Για όσους έχουν δει αυτές τις ταινίες, θα θυμούνται τα καλούδια με την οποία ήταν φορτωμένη, από τους Βρετανούς επιστήμονες των μυστικών υπηρεσιών. Από πολυβόλα, καρφιά που αφήνονται στην άσφαλτο για να ξεφορτωθεί ο ήρωάς μας τους διώκτες του, ακόμα και εκτινασσόμενο κάθισμα!

Ένα από εκείνα τα μοντέλα, μία DB5 από τις τέσσερις που χρησιμοποιούνταν και συγκεκριμένα αυτή με τον αριθμό πλαισίου DB5/2008/R, θα δημοπρατηθεί από την RM Auctions στις 15 Αυγούστου στο Monterey. Το πόσο θα πιάσει δεν το γνωρίζουμε, θα πούμε όμως πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αναπαλαιωθεί πλήρως από την ελβετική Roos Engineering (μία διαδικασία που διήρκεσε τέσσερα χρόνια!).

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button