NEA

Και επίσημα Valhalla η νέα Aston Martin AM-RB 003

Και επίσημα πλέον η Aston Martin έδωσε την ονομασία Valhalla στο νέο της υπεραυτοκίνητο των 1.000 ίππων.

Το όνομα αυτό είχε διαρρεύσει εδώ και μερικούς μήνες. Δεν υπήρχε όμως τίποτα επίσημο, μέχρι τώρα, όπου με μία δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Andy Palmer, επιβεβαίωσε αυτή τη φήμη. «Τα ονόματα των μοντέλων της Aston Martin προσελκύουν πάντα μεγάλη προσοχή. Αυτό γίνεται γιατί πάντα καταγράφουν μια συγκίνηση ή λένε μια ιστορία. Σε συνέχεια της Valkyrie, γνωρίζαμε ότι η Aston Martin Valhalla θα έπρεπε να κάνει τη δική της ισχυρή δήλωση, προσφέροντας παράλληλα μία συνέχεια και μία σαφή σύνδεση».

Με το νέο αυτό όνομα η βρετανική εταιρία τιμά την ιστορία της, που θέλει όλα τα μοντέλα να αρχίζουν με το γράμμα V (Vantage, Valkyrie, Volante Κ.ΛΠ.) δίνοντας παράλληλα το στίγμα ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό και όχι απλά για ένα γρήγορο σπορ μοντέλο. Πράγματι, Κάθε ένα από τα μόλις 500 αντίτυπα της Valhalla κατασκευάζεται από ανθρακονήματα, επιτυγχάνοντας συνολικό βάρος μόλις 1.350 κιλά.

Ο κινητήρας που φέρει είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος V6, όπου σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα αποδίδει συνολικά 1.000 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός e-AWD συστήματος. Άμεσα συνδεδεμένο στο μοτέρ είναι ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, 8 σχέσεων, εμπνευσμένο από τη Formula 1, ενώ ακολουθεί ένα ειδικά σχεδιασμένο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Όλα τα ανωτέρω υπόσχονται μία πραγματική Βαλχάλα στον οδηγό (τον παράδεισο των πολεμιστών, σύμφωνα με τη σκανδιναβική μυθολογία), καθώς και εξωπραγματικές επιδόσεις. Ενδεικτικά, τα πρώτα 100 χλμ./ ώρα έρχονται από στάση σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του οχήματος αγγίζει τα 354 χλμ./ ώρα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!