ΑΓΩΝΕΣ

Hyundai: Στόχος η νίκη στον 24ώρο αγώνα του Nürburgring

Η Hyundai συμμετέχει στον αγώνα 24 ωρών του Nürburgring (Nürburgring 24 Hours Race) από το 2016 και γιορτάζει την επιστροφή της στο σημείο όπου δημιουργήθηκε η μάρκα με μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις με το σύνθημα ‘N Homecoming’.

Το ‘N’ της μάρκας N αντιπροσωπεύει το Namyang, το οποίο φιλοξενεί το παγκόσμιο κέντρο R & D της εταιρείας στην Κορέα, όπου γεννήθηκε η ιδέα. Επιπρόσθετα, το Ν αντιπροσωπεύει το Nürburgring, το σπίτι του Ν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου της Hyundai Motor που εκτείνεται σε 3.600 τετραγωνικά μέτρα και εκεί αναπτύσσονται και δοκιμάζονται όλα τα μοντέλα Hyundai N.

“Αυτό το γεγονός είναι ένα από τα κυριότερα του ημερολογίου της Hyundai Motorsport και έγινε ακόμη πιο ξεχωριστό από το γεγονός ότι η μάρκα N δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε εδώ. Η εκδήλωση αυτή θα είναι μια πραγματική γιορτή της μάρκας Hyundai N ” δήλωσε ο κ. Thomas Schemera, Executive Vice President & Head of Product Division, Product Operation & N Sub-Division της Hyundai Motor Group.

Η Hyundai Motorsport στοχεύει στη νίκη του 2019 Nürburgring 24 Hours Race

Η Hyundai Motorsport στοχεύει στη νίκη του 2019 Nürburgring 24 Hours Race με δύο TCR- αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το τμήμα HMSG Customer Racing στο Alzenau της Γερμανίας – το Hyundai i30 N TCR και το Veloster N TCR. Επιπρόσθετα, το Hyundai i30 Fastback N θα αγωνισθεί στην κατηγορία VT2 επιδεικνύοντας την αγωνιστική του ικανότητα.

Ο αγώνας 24 ωρών του Nürburgring αποτελεί ένα θρυλικό 24ωρο τουρνουά και ένα αγωνιστικό γεγονός αντοχής που διεξάγεται στην παγκοσμίως γνωστή πίστα του Nürburgring. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα αυτοκίνητα διανύουν πορεία 25 χλμ. όσο το δυνατόν περισσότερες φορές μέσα σε 24 ώρες.

DCIM\100MEDIA\DJI_0042.JPG

Τα οχήματα οδηγούνται στην πίστα στα όρια της τελικής τους ταχύτητας χωρίς να σταματήσουν και κατατάσσονται αναλόγως της συνολικής απόστασης που διένυσαν. Περισσότερα από 150 αυτοκίνητα και πάνω από 600 οδηγοί συμμετέχουν στο τουρνουά σε διάφορες κατηγορίες, οι οποίες κατηγοριοποιούνται με βάση τον κινητήρα και άλλα χαρακτηριστικά των οχημάτων.

Η Hyundai Motorsport ολοκλήρωσε πρόσφατα τις προετοιμασίες της για το τουρνουά. Τα πληρώματα κάθε αυτοκινήτου θα αποτελούνται από τέσσερεις οδηγούς για τον κύριο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2019. Η Hyundai θα αγωνισθεί επίσης στην κατηγορία VT2 με το i30 Fastback N επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και τις αγωνιστικές του επιδόσεις.

Η Hyundai συμμετέχει στον αγώνα 24 ωρών του Nürburgring τα τελευταία τρία χρόνια.

Το 2016, η ομάδα ολοκλήρωσε 91 γύρους του εξαντλητικού αγώνα με ένα Hyundai i30 2.0lt Turbo διασχίζοντας συνολική απόσταση 2.309,39 χιλιομέτρων και πραγματοποιώντας τον ταχύτερο lap time σε 9:55.626 λεπτά, σπάζοντας το φράγμα των 10 λεπτών.

Το 2017, δύο νέα μοντέλα Hyundai i30 N ολοκλήρωσαν 244 γύρους του Nürburgring, καλύπτοντας συνολικά πάνω από 6.000 χλμ. και αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του μοντέλου πριν από το λανσάρισμα του. Αντίστοιχα πέρυσι, δύο οχήματα Hyundai i30 N TCR, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τερμάτισαν στη 2η και 4η θέση στην κατηγορία TCR.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!