ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Τα αγωνιστικά θα είναι υβριδικά από το 2022!

H FIA ανακοίνωσε πως τα αγωνιστικά που θα συμμετέχουν από το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα έχουν ηλεκτροϋβριδικό σύστημα κινητήρων βενζίνης.

Τα νέα αγωνιστικά θα έχουν κοινή προδιαγραφή του συστήματος αλλά από το 2025 και μετά οι ομάδες επιθυμούν να έχουν περισσότερη ελευθερία. Επιπρόσθετα οι επερχόμενοι κανονισμοί αναφέρουν πως πρέπει να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης (κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει έξτρα ηλεκτροκινητήρας και μπαταρία) στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις ειδικές, καθώς και υβριδικό boost στην διάρκεια των κανονικών ειδικών.

Το WRC αναμένεται να γνωρίσει και άλλες αλλαγές κανονισμών. Για παράδειγμα η εξέλιξη των ελαστικών θα παγώσει από το 2021 έως το 2024 ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος και να διατηρηθούν οι ισορροπίες. Επιπρόσθετα από το 2022 θα επιτρέπεται αγωνιστικό βασισμένο σε μοντέλο παραγωγής ή αυτοκίνητα με σωληνωτό χωροδικτύωμα και αμάξωμα από το κανονικό. Επίσης θα επιτρέπεται η χρήση αγωνιστικών βασισμένων και από την μικρομεσαία κατηγορία (c-segment) και όχι μόνο από τα supermini (b-segment). Κάτι που ίσως σημάνει και την επιστροφή της Subaru.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα γίνει υβριδικό, ιδιαίτερα όταν η F1 χρησιμοποιεί υβριδικούς κινητήρες από την εποχή του 2014. Ήδη η Citroen δήλωσε ότι είναι απίθανο να παραμείνει στο WRC μετά το 2020 αν το πρωτάθλημα δεν «εξηλεκτριστεί».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!