ΑΓΩΝΕΣ

GP Γαλλίας: 6/8 για τον Hamilton, 8/8 για την Mercedes

Η Mercedes διευρύνει το σερί των 8 νικών από τους 21 αγώνες που περιλαμβάνει το πρωτάθλημα. Εξαιρετικός όπως πάντα ο Hamilton, από κοντά ο Bottas. Απογοήτευση ξανά στην Ferrari που οφείλουν πλέον να αποδεχθούν την ανωτερότητα των ασημένιων βέλων.

Μέτρια εκκίνηση στην Paul Ricard και από τις δύο Ferrari με τον Norris να είναι ο μοναδικός που ανεβαίνει θέση. Μέχρι το 10ο γύρο τίποτα το σπουδαίο πέρα από τον Vettel που ξεκίνησε 7ος και που περνά τις δύο McLaren μπροστά του για να ανέβει 5ος πίσω από τον Verstappen και τον Hamilton να κάνει συνεχόμενους ταχύτερους γύρους. Σειρά στον 12ο γύρο έχει και ο Bottas. Πέναλτι για τον Perez για πέρασμα εκτός πίστας.

Ταχύτερο γύρο και από τον Vettel στον 12ο γύρο που φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Albon και Kvyat φέρουν μπροστά τις δύο Toro Rosso από τις Hass. Στον 19ο γύρο ο Ricciardo προσπερνά τον Gasly με τα κρύα ελαστικά. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν pit-stops και ντουμπλαρίσματα. Το overcut δεν πιάνει για την Ferrari και στον 25 γύρο ο Vettel μπαίνει για νέα λάστιχα.

Εντύπωση προκαλεί η ανωτερότητα του Hamilton που σημειώνει συνεχώς ταχύτερο χρόνο. Έτσι είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και λογικά αυτός θα είναι και φέτος. Μετά τον 30ο γύρο η Ferrari του Leclerc παλεύει πίσω από τον Bottas και του Vettel πίσω από τον Verstappen. Καλή εμφάνιση από την McLaren, πάτος σε ένα ακόμη GP η Williams.

Στον 43ο γύρο έφτασε η ώρα του Bottas να κάνει τον ταχύτερο χρόνο. Σε κάποια φάση η Ferrari μιλά για plan F στον Vettel, έτσι για να διασκεδάσει μάλλον τις εντυπώσεις. Στον 47ο γύρο η Hass του Grosjean εγκαταλείπει. Πέντε γύρους πριν από το τέλος η McLaren του 7ου Norris αντιμετωπίζει προβλήματα με τα υδραυλικά.

Το γαλλικό GP ήταν μέτριο σε θέαμα (τουλάχιστον από τους μπροστάρηδες) αφού δεν είδαμε ούτε θεαματικά προσπεράσματα, μήτε κάτι το αναπάντεχο. Ακόμη και το VSC που μπήκε στους τελευταίους γύρους δεν άλλαξε κάτι. Ο Vettel μπήκε στον 52ο γύρο για να αλλάξει σε μαλακά λάστιχα για τον ταχύτερο γύρο. Κάτι που το κατάφερε!

Οι Ferrari φάνηκαν ανήμπορες να πετύχουν το κάτι παραπάνω με τον Leclerc να τερματίζει πίσω από τις καταπληκτικές Mercedes. Πάντως του βγάζουμε το καπέλο επειδή πίεσε όσο μπορούσε τον Bottas προς το τέλος. Ο Vettel πίσω από την καλοστημένη Red Bull του σταθερού Verstappen.

Παραπάνω η κατάταξη του αγώνα. Επόμενο Grand Prix στις 30/6 στην Αυστρία (16:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!