ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BladeScan, το νέο σύστημα φώτων από τη Lexus

Η Lexus ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο, εξελιγμένο, ενεργό σύστημα φωτισμού, το οποίο θα παρέχει σαφώς μεγαλύτερη ακρίβεια από το υπάρχον.

Το BladeScan, όπως ονομάζεται, υπόσχεται να κάνει πιο εύκολο το έργο του οδηγού κατά τις νυχτερινές ώρες, ανεξαρτήτως της περιοχής στην οποία κινείται και των καιρικών συνθηκών. Η ίδια η εταιρία το χαρακτηρίζει ως state-of-the-art και πράγματι, καταφέρνει να εισάγει μία σειρά από ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Σε σχέση με το μέχρι πρότινος adaptive σύστημα φώτων που διέθετε, στο πακέτο Lexus Safety System+, τα νέα φώτα μπορούν να διακρίνουν κάποιο πεζό σε σχεδόν διπλάσια απόσταση, 56, έναντι 24 μέτρων. Αντίστοιχα, μπορούν να φωτίσουν πιο έγκαιρα πινακίδες οδικής σήμανσης, ενώ παρέχουν καλύτερο έλεγχο της δέσμης του φωτός, ώστε να μην τυφλώνουν αντίθετα κινούμενα οχήματα. Για την ακρίβεια, ο φωτομετρικός έλεγχος έχει βελτιωθεί από τις 1,7 στις 0,7 μοίρες.

Σχεδιαστικά, το κάθε φωτιστικό σώμα διαθέτει 10 φωτοδιόδους LED τοποθετημένες σε συμπαγή μονάδα, στην μπροστινή γωνία. Αυτές στέλνουν το φως διαγώνια, σε δύο καθρέφτες με σχήμα λεπίδας, που περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα. Οι λυχνίες LED ανάβουν και σβήνουν αυτόματα, ενώ η όλη διάταξη ενσωματώνει και τα φώτα ημέρας. Το πρώτο μοντέλο που θα εφοδιαστεί με το σύστημα BladeScan είναι το RX. Αργότερα, βέβαια, θα δούμε το εν λόγω σύστημα και σε άλλα μοντέλα της φίρμας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!