NEA

Υπόνοιες πως θα υπάρξει νέο Lancer Evo

Οι αλλαγές στους κανονισμούς του WRC συμπίπτουν παράξενα χρονικά με ορισμένες φήμες, ότι η Mitsubishi εξετάζει το γεγονός να αναβιώσει το θρυλικό Evo.

Οι φήμες αυτές προέρχονται από τη μακρινή Ιαπωνία και θέλουν την εταιρία να σκέφτεται σοβαρά να κατασκευάσει μία ενδέκατη γενιά του Lancer Evo. Το σκεπτικό βασίζεται στο γεγονός ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να ξαναδώσει τη χαμένη λάμψη της εταιρίας, ενώ παράλληλα το κόστος αυτού του εγχειρήματος δεν είναι απαγορευτικό. Ένα νέο Evo θα μπορούσε να πατήσει επάνω στο δάπεδο CMF-C/D F4 του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα και αρκετά επί μέρους στοιχεία από το επόμενο Renault Megane RS.

Σε μία τέτοια εξέλιξη, θα μιλάγαμε για ένα δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο σύνολο που όμως κάνει χρήση και νέων τεχνολογιών. Με τη χρήση ενός 48V mild hybrid συστήματος, η ισχύς θα έφτανε εύκολα πάνω από τους 340 ίππους. Για την τελική απόφαση, η Mitsubishi έχει να σταθμίσει βεβαίως και το όνομα Lancer. Θα το επαναφέρει στις διεθνείς αγορές και αν ναι, με τι μορφή; Ως hatchback ή σαν ένα μικρό crossover;

Επίσης, ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση, είναι η αλλαγή των κανονισμών του WRC που από το 2022 θα επιτρέπουν και σε μικρομεσαία μοντέλα να παίρνουν μέρος. Για αυτό αξίζει να διαβάσετε το σχετικό άρθρο. Εάν η Subaru σκέφτεται να επανέλθει, τότε και η Mitsubishi έχει περισσότερους από έναν λόγους για να κάνει το ίδιο. Εν αναμονή, λοιπόν, ελπίζοντας οι «φτερούγες» να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην αυτοκινητιστική ιστορία.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button