NEA

Το επόμενο Opel Astra έρχεται το 2021

Μπορεί να μην έχουμε δει καλά καλά το αναβαθμισμένο Astra της τρέχουσας γενιάς, οι άνθρωποι όμως της Opel έχουν ήδη βάλει μπροστά τον αντικαταστάτη του.

Επίσημα πλέον, με δελτίο τύπου της γερμανικής εταιρίας, το επόμενο Opel Astra πρόκειται να παρουσιαστεί σε δύο χρόνια από σήμερα, το 2021. Αυτό -με βάση την εξαγορά της Opel από τον όμιλο PSA και τη γενικότερη οικονομία κλίμακας που δρομολογείται- θα βασίζεται στη νέα γαλλική πλατφόρμα EMP2. Το σημαντικό, ωστόσο, για τους ανθρώπους της εταιρίας είναι πως το νέο Astra θα συνεχίσει να παράγεται στο βασικό εργοστάσιο της εταιρίας, στο Rüsselsheim.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Opel, Michael Lohscheller, «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για το εργοστάσιο του Rüsselsheim. Η επένδυση αυτή θα επιτρέψει την εργασία σε δύο βάρδιες και θα εξασφαλίσει το αειφόρο μέλλον του εργοστασίου.» Η κίνηση αυτή, από πλευράς PSA/ Peugeot-Citroen εξασφαλίζει ότι το εν λόγω εργοστάσιο θα δεχτεί μία σημαντική αναβάθμιση, που θα οδηγήσει στη βελτίωση της αποδοτικότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητάς του. Αντιθέτως, η μέχρι τώρα παραγωγή του αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, τίθεται εν αμφιβόλω.

Όσο για το ίδιο το Astra, η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο της συμβατικής πρόωσης αλλά και διαφόρων μορφών ηλεκτροκίνησης. Με δεδομένη την πορεία της αγοράς αλλά και τη στρατηγική του ομίλου, θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερες της μία υβριδικές/ αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!